Körfezde Olan Deprem Korku Yarattı

Körfezde Olan Deprem Korku Yarattı

 Körfezde Olan Deprem Korku Yarattı  Körfezinde Sabaha Karşı 04 30 Sıralarında 4.7 Şiddetinde Olan Deprem Korku ve Endişe Yarattı.

Körfezinde Olan Deprem Korku Yarattı Merkez üssü Körfezi açıklarında olan depremin şiddeti Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü’nün tespitine göre, 4.7 olarak ölçüldü.Yerin 8.3km altında oluşan ardından büyüklükleri 1.5 ile 2.6 arasında artçı sarsıntılar meydana geldi. Sabaha karşı olan deprem Kuşadalılar arasında endişe ve paniğe neden oldu sabah erken saatlerde kendilerini sokağa atanlar ilk panik halinin geçmelerinden sonra evlerine girdiler.Sosyal medya facebook üzerinden paylaşım yapan Kuşadalılar yaşadıkları korku ve endişeyi dile getiren açıklamalarda bulundular.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ahmet Ercan Ege De Olacak Daha Büyük Bir Depremin Habercisi Olduğunu İdda Etti.

Ercan açıklamasında. Oluşan depremin odak noktasının Büyük ve Küçük Menderes çöküntü kırıklarının uzantısı üzerinde oluştuğunu Odak yeri Büyük ile Küçük Menderes çöküntü kırıklarının deniz içindeki uzantısı üzerindedir. Artçı depremleri 3 dolayında büyüklüğüyle sürmektedir. Bunların en az 7 gün sürmesi beklenir. Bu boydaki sıcak su çıkışları kırığın diri olduğunu, daha büyük bir deprem üretmek için gerildiğini göstermektedir. Tüm Ege gergin. Türkiye, Yunanistan veya adaları orta büyük bir depremin vurması şaşırtıcı olmaz” dedi.

[wp-review id=”7788″]

 

 

Buraya Oy Verin