Kuşadası Kadınlar Denizi Plajı

Kuşadası Kadınlar Denizi Plajı

Kuşadası Kadınlar Denizi Plajı diğer adı ile Ladies Beach’dir. İsmini yıllar önce Kuşadalılar arasında almıştır. O zamanlar Kuşadası’ndan patika bir yol ile gidilen Kadınlar Plajı gözden uzak pek bir tenha çam ağaçları arasında kalan gözle görülmeyen bir plajmış. Özellikle Kuşadalı kadınlar gözden uzak olan bu yerde denize girermiş. Kuşadalılar tarafından bu yere kadınlar denizi denilmeye başlanmış ve o isim günümüze kadar gelmiştir.

Kuşadası Kadınlar Denizi Kuşadası merkeze 4 km mesafededir. Dünyaca ünlü olan Kadınlar plajı günümüzde yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği plajlarımızdan biridir. 600 m uzunluğundaki Kadınlar plajının çevresinde birçok otel, restoran, kafeterya, pansiyon bulunmaktadır. Kuşadası Kadınlar Plajı Ladies Beach

  • Kuşadası Kadınlar Plajı Giriş Ücreti

Kuşadası Kadınlar Plajı Giriş Ücreti Kadınlar Plajı ücretsiz halk plajlarından biridir. Plaj içerisinde bulunan şemsiye, şenzlong ücretlidir. Dilerseniz havlunuzu şemsiyenizi alıp ücretsiz denize girebilirsiniz. Plajda tuvalet, duş yeri büfe bulunmaktadır. 2017 Yılında Aydın Büyük Şehir belediyesi Duş / Giyinme /WC yerlerini yenilemiştir. Ücretsiz kullanıma açıktır. Kadınlar Denizi plajının üstünde her kesime uygun oteller mevcuttur , ayrıca çok sayıda restoranlar , kafeler bulunmaktadır.Bu restoranlarda  her türlü damak tadına uygun yemek yiyebilirsiniz. Kuşadası Kadınlar Denizi Plajı

Kadınlar Plajı sahil boyunca polis mobese kamera sistemi ile 24 saat gözlem altındadır. Plajda turizm sezonunda görev yapan plaj polisleri bulunmaktadır. Yabancı dil bilen polisler yerli ve yabancı turistlerin olası sorunlarını önlemeye çalışmaktadır.

  • Kadınlar Denizi Plajı Nasıldır

Kuşadası Kadınlar Denizi kum plajı olan berrak suyu ile meşhur mavi bayraklı plajlarımızdan biridir. Genel olarak denizi dalgasız durgundur. Ağustos aylarında  sonlarına doğru öğle saatlerinden sonra hafif dalga yapmaya başlar. Sahilden 35 metre mesafeden sonra ortalama derinlik 150 cm ile 160 cm arası gelmektedir. Sahili tamamen kum olan Kadınlar Denizi Plajı MAVİ BAYRAK almış bir plajdır. Plajın uzunluğu 600 metre civarındadır. Plajın çevresinde popüler ücretli beach cluplar (ücretli plaj bar kafeler) yer almaktadır.

Plajda giyinme soyunma kabinleri, duş alma kabinleri ile alışveriş için büfe bulunmaktadır. Ayrıca plajın hemen üstünde yerli ve yabancı mutfak menülerine sahip restoranlar ,kafeteryalar mevcuttur. Kadınlar Plajı yaz aylarında özellikle hafta sonları yoğun doluluk yaşar. Otel müşterileri, yazlıkçılar, günü birlikçiler ve Kuşadası halkı ile deyim yerinde ise iğne atsan düşmeyecek hale gelir.

Kadınlar plajı çevresinde su sporları yapan işletmeler vardır.Bunlar başta jet ski, tekne paraşütü,dalış okulu, banana vb gibi aktiviteler yapmaktadırlar.

  • Kuşadası Kadınlar Plajına Nasıl Gidilir ?

Kadınlar Denizi Plajı yine aynı isimle mahalle olan kadınlar denizi mahallesi sahildeki oteller civarındadır. Kuşadası merkeze 4 km uzaklıkta olan bu plaja toplu taşıma araçları olan 5 nolu dolmuş ile şehrin birçok noktasından gidebilirsiniz. Dolmuş minibüsler plaj önünden geçmektedir. Ayrıca bol sayıda taksi durakları yer almaktadır. Şehir merkezine yakın olan bu plaja çevredeki sitelerde oturanlar genellikle yürüyerek gitmektedirler.

  • Kadınlar Denizi Otelleri Nelerdir ?

Kuşadası Kadınlar Denizi Kuşadası’nın en eski kurulan mahallelerinden biridir.Turizm ilk geliştiği yer olan ilçemizin en popüler yeri olan bu bölgede başta 5 yıldızlı oteller 4 yıldızlı oteller 3 yıldızlı oteller ve pansiyonlar yer almaktadır.Denize sıfır konumda irili ufaklı pansiyonlar ve 5 yıldızlı oteller bulunmaktadır.

Kadınlar Plajı Otelleri

  • İmbat Otel
  • Martı Otel
  • Blue Sky Otel
  • Festival Otel
  • Asena Otel
  • Kadınlar Denizi Plajı Tanıtım Video

 

  • Kuşadası Kadınlar Plajı Satılık Yazlıklar

Kuşadası Kadınlar Plajı Satılık Yazlıklar. Bu bölge plaj güzelliği ile yıllar önce değerlenmiş bir bölgedir. Bölgede otel, pansiyon ve yazlık siteler yapılmıştır. Bu yapılaşma 40 yıl evvel başlamış günümüzde’de devam etmektedir. Önceki dönemlerde yapılmış çok sayıda yazlık villa bulunmaktadır. Genel itibari ile bölgedeki yapılaşma 2 kattır. Plaja yakın bazı noktalarda 4 ve 5 katlı yapılar mevcuttur. Kadınlar Plajı mahallesinde kısıtlı alan bulunduğu için yeni projeler plaja 2 veya 3 km uzaklıkta inşa edilmektedir. Ayrıca son yıllarda yapılan 1 +1 daireler yoğun ilgi görmektedir.

Bu bölgedeki SATILIK YAZLIKLARI BU LİNKE TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ

4.7/5 - (22 votes)